PDA

View Full Version : [Question(s)] Arbotix-M programmer not responding



raphtor
10-15-2018, 11:11 AM
Hello all, I am having trouble uploading to my new Arbotix-M. I followed the tutorials, and everything was working (i.e blink, until I tried to use the Dynamanager to set the IDs of my AX-12s. After this, I can no longer upload to my Arbotix-M. The weird thing is, with verbose output, I get the following output during the write:


avrdude: Version 6.3, compiled on Sep 12 2016 at 17:22:25
Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
Copyright (c) 2007-2014 Joerg Wunsch

System wide configuration file is "/Applications/Arduino.app/Contents/Java/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"
User configuration file is "/Users/_/.avrduderc"
User configuration file does not exist or is not a regular file, skipping

Using Port : /dev/cu.usbserial-AI06JEWV
Using Programmer : arduino
Overriding Baud Rate : 38400
AVR Part : ATmega644P
Chip Erase delay : 55000 us
PAGEL : PD7
BS2 : PA0
RESET disposition : dedicated
RETRY pulse : SCK
serial program mode : yes
parallel program mode : yes
Timeout : 200
StabDelay : 100
CmdexeDelay : 25
SyncLoops : 32
ByteDelay : 0
PollIndex : 3
PollValue : 0x53
Memory Detail :

Block Poll Page Polled
Memory Type Mode Delay Size Indx Paged Size Size #Pages MinW MaxW ReadBack
----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
eeprom 65 10 128 0 no 2048 8 0 9000 9000 0xff 0xff
flash 33 6 256 0 yes 65536 256 256 4500 4500 0xff 0xff
lock 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00
lfuse 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00
hfuse 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00
efuse 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00
signature 0 0 0 0 no 3 0 0 0 0 0x00 0x00
calibration 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00

Programmer Type : Arduino
Description : Arduino
Hardware Version: 2
Firmware Version: 1.16
Vtarget : 0.0 V
Varef : 0.0 V
Oscillator : Off
SCK period : 0.1 us

avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions

Reading | ################################################## | 100% 0.00s

avrdude: Device signature = 0x1e960a (probably m644p)
avrdude: reading input file "/var/folders/00/h70rb2456pn5rm5jdnzrdjbm020w31/T/arduino_build_496859/arbotiXBlink.ino.hex"
avrdude: writing flash (984 bytes):

Writing | avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
############avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding



I think this means my connection (including drivers, cable orientation, power etc) is working properly, but my programmer or bootloader isn't working properly.
I am on a Mac using Arduino 1.6.13 with the current libraries available on Github. I have tried connecting my TX/RX pins on the cable, and can verify that they are working with the drivers (i.e text is echoed in the serial monitor). The upload says it's successful, but the program doesn't work as expected (I tried reuploading the blink example). I have tried reflashing the bootloader but it gives the same error. Does anyone have any idea what my next steps are? Or is my board fried already?

EDIT:
I was using an FTDI cable, also tried programming directly using a Up board as a ISP. Was able to reflash the bootloader using it, but that didn't fix the FTDI problem. Also tried flashing a script to it, but I get the verification error that other people are having.