PDA

View Full Version : Robotis plus RoboBluilder?



SteamAutomaton
05-04-2009, 09:54 PM
Dear Readers:

:confused:Quick question, "Is it possible to use Robotis and RoboBuilder networks with one brain or each network needs it's own brain?

If it is possible, I would like to use Robotis (strength) for the body and RoboBuilder (I/O) for the hands. If not, Robotis all the way.

Thank you, in advance.

Yours,
Steam Automaton

Adrenalynn
05-04-2009, 10:18 PM
I suspect you'll find packet collisions. However, if you have two serial ports, you could put one on each serial port.

I think you're making an absolute programming/maintenance nightmare for yourself though since you're basically building two entirely different/separate control interfaces.

DresnerRobotics
05-05-2009, 12:47 AM
The Robotis AX-12s use half duplex TTL, while the Robobuilder uses full duplex. So as 'Lynn says, you'll run into packet collision issues.

If you're looking to add I/O to the Bioloid, might check out some of Jon Hylands work. I know at one point he sold little AVR boards that plugged into the Bioloid bus as an addressable device, and offered PWM, Analog and Digital I/Os.

lnxfergy
05-05-2009, 07:58 AM
The Robotis AX-12s use half duplex TTL, while the Robobuilder uses full duplex. So as 'Lynn says, you'll run into packet collision issues.

If you're looking to add I/O to the Bioloid, might check out some of Jon Hylands work. I know at one point he sold little AVR boards that plugged into the Bioloid bus as an addressable device, and offered PWM, Analog and Digital I/Os.

Don't believe they are in production anymore... but Jon is really big on open source and GPL'd the software, it's on his SVN server:

http://websvn.hylands.org/listing.php?repname=Projects&path=%2Favr%2Fbioloid-io%2F&rev=0&sc=0
http://www.bioloid.info/tiki/tiki-index.php?page=General+IO+Board

-Fergs

SteamAutomaton
05-11-2009, 09:16 PM
Don't believe they are in production anymore... but Jon is really big on open source and GPL'd the software, it's on his SVN server:

http://websvn.hylands.org/listing.php?repname=Projects&path=%2Favr%2Fbioloid-io%2F&rev=0&sc=0
http://www.bioloid.info/tiki/tiki-index.php?page=General+IO+Board

-Fergs

Dear Tread Respondents:

Thanks for this information. I had a feeling there would be issues,:tongue: like running CP/M in a Atari cartridge on an Adam computer using a TI-99/4A thermal printer:p.

As for the picture of the I/O board, it that the same microprocessor that is used on the arduino platform? If so can one be used as a I/O to half duplex TTL?

Thanks again,
Steam Automaton

lnxfergy
05-11-2009, 09:38 PM
Yep... it's an ATMEGA168.

The arduino can do half-duplex, but you have to connect two pins together, and write some software to turn RX or TX off so that you only have one at a time.

-Fergs