PDA

View Full Version : [Question(s)] nid help.!!!!



timoxu
09-18-2013, 02:02 AM
my robot will stop moving after some pose in roboplus motion . cannt program anymore . like jam there.

timoxu
09-18-2013, 02:18 AM
ADD IN: sometimes the dynamixel cant be detected

1313opkko
09-18-2013, 11:54 PM
Try plugging out and plugging in the usb cable again turn off the power supply and turn it on again

darkback2
09-19-2013, 01:28 AM
Hey Timoxu,

I'm pretty sure you have a frayed wire somewhere in your servo chain. As your robot is moving it temporarily cuts off the signal or power to one of your servos causing it to reset, this kind of confuses the whole thing making it freeze. I have a similar thing that sometimes happens with one of my bots. start out by checking all of the wires really carefully for places where there is any sign of stress. Then see if you can figure out which leg or chain is causing the problem. The servos that can't be found when you search for them if consistent is probably a good place to start. Hopefully once isolated you can replace the damaged wire which may look totally fine by the way. once you figure out which wire, try changing up your wire routing to make the problem less likely to recure.

Hope this helps more than it hurts.

DB