PDA

View Full Version : Arbotix-M Arduino IDE Problems on OS X



ericshi
05-30-2016, 06:46 PM
Did anyone get the quickstart for programming the Arbotix-M working on OS X. The issue I'm having is that on OS X, it first complains about the folders having spaces (ArbotiX Sketches). After removing the space, under boards I still don't see Arbotix-M as an option even though I moved the 3 folders to ~/Documents/Arduino/libraries.

I was wondering if anyone got the IDE setup correctly on OS X.

KurtEck
05-30-2016, 09:19 PM
I do not do much Arduino stuff on my MAC, which I use as my 2ndary computer, but I do have:
Arduino 1.6.9 installed on it, and I have it setup such that the Arbotix does show up on the Hardware menu.

Note: the standard Trossen setup is for Arduino 1.0.5? However I have a setup for the current versions up on my fork up on github in the arduino-1-6 branch: https://github.com/KurtE/arbotix/tree/arduino-1-6 A few months ago the Interbotix fork took a pull request for this branch: https://github.com/Interbotix/arbotix/tree/arduino-1-6

To manual install process is I believe the same for the current stuff as well as the old.

In particular: You need to move/copy the stuff that is in the libraries into the location you mentioned:
~/Documents/Arduino/libraries.

And you need to move/copy the stuff that is in the Hardware directory into the location
~/Documents/Arduino/hardware.

You then need to restart Arduino to see the new hardware and libraries.
Warning: the 1-6 branch is not compatible with the older Arduino versions 1.0.x, and likewise the current master branch is not compatible with new versions of Arduino...