PDA

View Full Version : Do Robots need Gyros?



Dennis David
05-01-2007, 03:03 AM
Do robots need gyros? Is there information on what is available and how to add one to a robot?

Alex
05-02-2007, 03:27 PM
Well.... robots don't *need* gyros. However, if you want a robot to be autonomous and have some sort of balancing control, then you're going to have a hell of a time doing it without them:)

There's ton of info all over the net about using gyros with robots:

Jon's Bioloid Wiki (http://www.bioloid.info/tiki/tiki-index.php)
Ira's BotConnect (http://botconnect.com/)
BauerIndependents (http://www.bauerindependents.com/)

rpedro
07-31-2008, 10:21 PM
imho, gyros are a very smart purchase... just check out any of the many before and after a gyro is added videos, and you will see...:)