Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Trouble with Temp Sensor

  1. Trouble with Temp Sensor

    I just got my 8/8/8, installed the software and hooked it up. Tests out fine. Plugged in the temp sensor and looked at the manager and it sees it there and it "seems" to be changing when I put my finger on it to give it some heat.

    When I run the demo in VB6 it never sees the sensor is attached. I attach and de-attach but VB doesn't seem to see it. No changes to the software just the "out of the box" demo.

    Is there something I'm missing?

    Thanks
    David

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Carol Stream, Illinois
    Posts
    1,695
    Images
    118
    Rep Power
    106

    Re: Trouble with Temp Sensor

    never sees the sensor is attached or the 8/8/8? There are no attach events for the sensor, only the Phidget USB devices (ie. the 8/8/8).

    �In the long history of humankind (and animal kind, too) those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed�
    - Charles Darwin

  3. Re: Trouble with Temp Sensor

    Alex,

    I'm using the TemperatureSensorSimple demo. It looks for the a sensor to be attached. When I run the demo it doesn't see that it is attached.

    Code:
    Private Sub sensor_OnAttach()
        lblMessage.Caption = "PhidgetTemperatureSensor Attached"
        sensor.TemperatureChangeTrigger(0) = 0
        sensor.TemperatureChangeTrigger(1) = 0
        Text4.Text = "0"
    End Sub
    Quote Originally Posted by Alex View Post
    never sees the sensor is attached or the 8/8/8? There are no attach events for the sensor, only the Phidget USB devices (ie. the 8/8/8).

  4. #4
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Carol Stream, Illinois
    Posts
    1,695
    Images
    118
    Rep Power
    106

    Re: Trouble with Temp Sensor

    ah, gotcha! I thought you were talking about the analog Phidget temp sensor that gets plugged into the 8/8/8 interface kit.

    Are you plugging the USB tempsensor directly into the USB port on your computer? I'm downloading the tempsensor simple app now, so I'll check that for errors too.

    �In the long history of humankind (and animal kind, too) those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed�
    - Charles Darwin

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Carol Stream, Illinois
    Posts
    1,695
    Images
    118
    Rep Power
    106

    Re: Trouble with Temp Sensor

    First glance at the project file. Did you make sure to add a reference to the Phidget21.NET.dll in the demo app?

    �In the long history of humankind (and animal kind, too) those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed�
    - Charles Darwin

  6. Re: Trouble with Temp Sensor

    Alex,

    All is well. I don't have the USB Temperature sensor, I have the Analog. When I saw the demo I ran it and it didn't work but I didn't realize there were two different ones on our site (USB and Analog). It is working fine.

    Do have one question as I test this... where do you set the SensorChangeTrigger? I put it in the form load event and then checked it. I set it to 0 but it defaulted to 10. I set it to 0 iin an OnTimer event to watch it and that did change it to 0. So where do you set it at? Is this the same as the Sensitivity setting when viewing the manager?

    Thanks again,
    David

    Quote Originally Posted by Alex View Post
    First glance at the project file. Did you make sure to add a reference to the Phidget21.NET.dll in the demo app?
    Last edited by super-d; 02-26-2008 at 09:06 PM.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Carol Stream, Illinois
    Posts
    1,695
    Images
    118
    Rep Power
    106

    Re: Trouble with Temp Sensor

    No, you should be able to change it anywhere after the .Open() method.

    �In the long history of humankind (and animal kind, too) those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed�
    - Charles Darwin

  8. Re: Trouble with Temp Sensor

    Yep, that that is exactly where i put it. Then in my OnTimer event every second I checked it. It was always 10 even though in my form load I had it set to sensor.SensorChangeTrigger(0)=0.

    I am working with sensor 0 because it is reading the temp but it doesn't seem to hold the SensorChangeTrigger setting.

    David

    Quote Originally Posted by Alex View Post
    No, you should be able to change it anywhere after the .Open() method.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Carol Stream, Illinois
    Posts
    1,695
    Images
    118
    Rep Power
    106

    Re: Trouble with Temp Sensor

    Could you zip up your code and attach it?

    �In the long history of humankind (and animal kind, too) those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed�
    - Charles Darwin

  10. Re: Trouble with Temp Sensor

    Sure, here you go. The led object is some HMI controls I was using but you can comment that out.

    David

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 07-05-2008, 12:53 PM
  2. Contest Entry Frameless Laser Harp with microcontroller
    By shobley in forum Project Showcase
    Replies: 23
    Last Post: 05-05-2008, 10:24 AM
  3. Question(s) Sharp IR sensor how to get information
    By BrandonG32 in forum Sensors
    Replies: 3
    Last Post: 02-08-2008, 09:04 AM
  4. kondo acceleration sensor
    By plingboot in forum Humanoids, Walkers & Crawlers
    Replies: 2
    Last Post: 12-03-2007, 11:03 AM
  5. Replies: 29
    Last Post: 03-06-2007, 10:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •