Results 1 to 7 of 7

Thread: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

  1. Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    Hello all, how can I make post? I have some serious problem and I'm unable to figure out what happened. I have 7 dynamixel servos.
    but non of the servo light is blinking with power supply. I tried to go for firmware recovery but nothing works.
    Help me please.

    I have 5 MX-28 and 3 MX-64 servos.

    Thanks,
    Prasanna

  2. #2

    Re: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    How are you supplying power to the servos? What parts? What power source?
    Can you hook up just one servo and post a photo of your wiring?

  3. Re: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    Quote Originally Posted by jwatte View Post
    How are you supplying power to the servos? What parts? What power source?
    Can you hook up just one servo and post a photo of your wiring?
    I'm supplying from a 12volt adaptor . actually these motors from a robot arm of Robai Energrid. Cyton Gamma 1500.

    Yes I'm trying to do firmaware recovery with just one servo. MX-64. Here I'm posting my connection picture.

    Thanks.
    Prasanna

  4. Re: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    Hello , I'm using 12volt power supply adapter and here is the cable connection. https://drive.google.com/open?id=0B4...mNzdFVGMUFnLTg
    https://drive.google.com/open?id=0B4...VRMNi1TSHFESHc

    Regards,
    Prasanna

  5. #5

    Re: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    You might want to post pictures on the forum as I believe you need permissions in order to view google drive folders.

    Do you have a volt meter that you can measure the actual voltage going to the servos?

  6. Re: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    I measured with a voltmeter and it's 11.5 Volts approximately.

    I believe there is some problem with the controller that is attached to motor.

    Regards,
    Prasanna

  7. #7

    Re: Help with Dynamixel LED light isn't flashing when power is applied.

    A voltemeter will not tell you what happens to the output of the power supply when multiple motors want to draw power at the same time. An oscilloscope will work better for looking for those kinds of problems.

    However, I still can't see the pictures, and there's a bunch of things that could go wrong, including plugging the ground/power into the wrong leads. If the servos don't even blink, that might be what's happening. Unfortunately, that also means that you might have broken the servos, and they might need a new PCB. If the servos are still within warranty, Robotis will sometimes replace those for free. If not, the cost of replacing the PCB is only like 15%-20% of the cost of the new servo, so it's still better than taking a total loss!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Voltage for 6 Port AX/MX Dynamixel Power Hub
    By guruguhan in forum Power
    Replies: 13
    Last Post: 05-25-2020, 04:51 PM
  2. Dynamixel error - no torque + red light blinking
    By panthallion in forum HR-OS1 Development and Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 05-01-2015, 07:16 AM
  3. Question(s) Help with Dynamixel AX-12+, continuous flashing Red LED?
    By IsaacWiebe in forum DYNAMIXEL & Robot Actuators
    Replies: 8
    Last Post: 07-22-2014, 12:46 AM
  4. Applied Machine Intelligence
    By Toymaker in forum Robotics General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 06-24-2011, 08:05 AM
  5. Question(s) Axon USB Flashing
    By emoseman in forum Robot Computers
    Replies: 2
    Last Post: 08-04-2009, 11:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •