Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

  1. #11
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Texas
    Posts
    342
    Images
    15
    Rep Power
    26

    Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    Quote Originally Posted by tician View Post
    So, I was rather bored this evening and decided to try doing a bit of prep work for possibly making the Teensy install via the board manager. Thus...

    https://tician.github.io/arbotix/pac...tix_index.json
    Whoa! Thank you! I updated to 0.0.2 and tested the ROS sketch on an ArbotiX-M in Arduino 1.8.2 with success.

    This is great.
    01001001001000000100110001101111011101100110010100 10000001010010011011110110001001101111011101000111 0011

    My Instagram
    My YouTube

  2. Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    So I uninstalled Arduino 1.8.2 and installed 1.0.6. Brought over the recommended files. Connected to the controller. Located the correct board. Everything is great. Then I try to upload the ArbotiXBlink Sketch and it stalls out on uploading. Just stays there... Now what?Click image for larger version. 

Name:	ArduinoBlinkUploadCapture.PNG 
Views:	35 
Size:	18.4 KB 
ID:	7031

  3. Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    For the benefit of any other lost soul like myself.
    I found the issue: FTDI cable was reversed.

    Thanks to the board for your tolerance and support.

  4. Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    I'm on step 6: Program the ArbotiX-M Robocontroller to Control a DYNAMIXEL Servo

    It is directing me to connect the ArbotiX-M board to and external power supply. I don't have a 12v power adapter available, but I do have a freshly charged 11.1v 35c 5000mah battery connected. Wny can't I use this?

  5. Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    Hello everybody,

    I had the same problem and I solved in this way, in order to use the IDE 1.8.1 besides updating the hardware folder at 0.0.2

    Quote Originally Posted by tician View Post
    So, I was rather bored this evening and decided to try doing a bit of prep work for possibly making the Teensy install via the board manager. Thus...

    https://tician.github.io/arbotix/pac...tix_index.json
    I found and followed this guide on trossen website: http://learn.trossenrobotics.com/pro...6-x-setup.html

    Last edited by minimalfra; 06-27-2017 at 05:17 PM.

  6. #16

    Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    Hi Minimalfra,

    Yes Kyle Grant was making a version of my stuff that ran at the time on the Arduino 1.6.x releases. His last update to that branch was 11 months ago. The 1.8.x releases of Arduino are also still compatible. Most of the work I did on this was done back in 2015.

    As you may have noticed, the release was marked as Beta.

    I believe that Kyle is no longer with Trossen and I am not sure who if anyone is tasked with finalizing this.

  7. #17
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Texas
    Posts
    342
    Images
    15
    Rep Power
    26

    Re: Question: Using Arduino IDE 1.8.1 and Can't See My ArbotiX-M on the Board List

    Currently everyone is tasked with other things. What Kyle was testing for 1.6.x is the best documented solution from Trossen.

    I've been using Arduino 1.8.whatever and tician's board definition on a few projects using the Arbotix-M and it's super convenient.

    Code:
    https://tician.github.io/arbotix/package_trossen_arbotix_index.json
    01001001001000000100110001101111011101100110010100 10000001010010011011110110001001101111011101000111 0011

    My Instagram
    My YouTube

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question(s) setup arduino ide for arbotix board
    By gorhgorh in forum Software and Programming
    Replies: 8
    Last Post: 04-16-2015, 05:08 PM
  2. Question(s) My Arbotix-M is not showing up in my arduino IDE boards list
    By fxmech in forum Arbotix, Microcontrollers, Arduino
    Replies: 4
    Last Post: 10-29-2013, 02:23 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 04-19-2012, 06:14 PM
  4. Project WANTED : Laser Harp Plans and Part List (Arduino)
    By jtplayte in forum Projects For Request and/or Sale
    Replies: 2
    Last Post: 02-19-2012, 05:52 PM
  5. Question(s) question on axon microcontroller board
    By robot maker in forum Robot Computers
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2008, 12:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •